Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων

Συλλογές Διαθήκης Πέτρου Ζ. Σαρόγλου

Πίνακες Ζωγραφικής
Ο Π.Ζ. Σάρογλος, όπως και ο πατέρας του, ήταν λάτρης και μεγάλος συλλέκτης έργων τέχνης, πολλά από τα οποία κληροδότησε στη ΛΑΕΔ. Πρόκειται για  πίνακες ζωγραφικής σπουδαίων Ελλήνων και ξένων ζωγράφων (μεταξύ άλλων πίνακες των Λύτρα, Γύζη, Δούκα, Προσαλέντη, Βολανάκη κ.α.).

Βυζαντινές Εικόνες
Η βαθιά του πίστη και η αγάπη προς τη βυζαντινή τέχνη, οδήγησε τον μεγάλο αυτόν ευεργέτη στη συλλογή  σπανίων εικόνων του 16ου και 17ου αιώνα.

Συλλογή Οπλών
Η οξυδέρκεια, το στρατιωτικό πνεύμα και η αγάπη του προς το κυνήγι, δεν άφησε ασυγκίνητο τον Σάρογλο για τη συλλογή διάφορων όπλων, μετά από παραγγελία κατασκευής ή μετά από αναζήτηση η αγορά από όλο τον κόσμο.

Συλλογή Νομισμάτων
Ο ανήσυχος εθνικά και πολιτιστικά Σάρογλος προωθούσε με κάθε ευκαιρία τη μελέτη για την εξέλιξη των νομισμάτων ελληνικής κοπής, ιδιαίτερα της Βασιλικής, της Μακεδονικής και Ελληνιστικής εποχής. Έτσι άφησε μια συλλογή 3.200 τεμαχίων σπανίων νομισμάτων από τα οποία το Νομισματικό Μουσείο κατόρθωσε και ταυτοποίησε πέρα από χίλια, δημοσιεύοντάς τα σε ανάλογο πόνημα το 2005, υπό την εποπτεία της Ακαδημίας Αθηνών, και συνεχίζοντας την έρευνα για τα υπόλοιπα.

Συλλογή Κοσμημάτων, Συλλογή Αγρίων Ζώων
Πέρα των παραπάνω, ο μεγάλος αυτός ευεργέτης κληροδότησε στην ΛΑΕΔ ανεκτίμητα κοσμήματα, όπως επίσης και αριθμό ταριχευμένων κεφαλών αγρίων ζώων.